Euronext Knowledge Centre

Bid & Ask

Euronext en de beurs, uitgelegd door onze experts.
Engelstalig

Bekijk Bid & Ask videos

Options Investing E-Learning

To help you find your way around the basics of options trading, Euronext has developed our “Options Investing E-Learning” video series.

Options Investing E-Learning

Euronext Knowledge Centre

Het kenniscentrum voor particuliere beleggers

Welkom bij het Euronext Knowledge Centre. Als aanbieder van een financiële infrastructuur staat Euronext in het middelpunt van de financiële markten en -gemeenschap. Vanuit deze positie heeft Euronext te maken met een groot aantal betrokken partijen. Wij streven ernaar de financiële kennis en vaardigheden van all deze partijen te verbeteren. Niet allen binnen onze eigen organisatie maar ook tot ver daarbuiten. Zo richten wij ons met het Knowledge Centre niet alleen op individuele beleggers maar ook leerkrachten, studenten en overige geinteresserden in de landen waar wij actief zijn en daarbuiten. Dit is een belangrijk onderdeel van onze missie om lokale economieën in heel Europa te ondersteunen door ze in contact te brengen met de mondiale kapitaalmarkten, om zo innovatie en duurzame groei te versnellen.

Educatie
Euronext en de beurs, uitgelegd door onze experts

Bid & Ask

Ontwikkel uw kennis van de beurs, de verschillende financiële producten en marktdeelnemers, en het unieke aanbod van Euronext door middel van onze 'Bid & Ask' video's.

Options Investing E-learning

Options Investing E-Learning

Hebt u er ooit aan gedacht om opties te verhandelen? Voor veel beleggers kunnen opties ingewikkeld of verwarrend lijken. Om u wegwijs te maken in de basisprincipes van de optiehandel, hebben wij onze videoreeks "Options Investing E-Learning" ontwikkeld.

Euronext Insights
Wat is de impact van ESG op bedrijven en beleggers?

Impact van ESG

Luister naar Fabrice Rahmouni, Hoofd Indices bij Euronext (in FR)

Wat is de impact van ESG op bedrijven en beleggers?

BoursoLive / Liv’invest, Juni 2021

 

Listen to the interview of Roland Prevot, Head of Retail Cash Equity at Euronext.

Huidige stand van zaken bij de beurs

Interview met Roland Prevot, Head of Retail Cash Equity at Euronext (in FR)

Een analyse van aandelen, ETF's en warrants prestaties in de afgelopen periode, en een waarschuwing voor de groeiende trend van neo-brokers en verborgen kosten in de uitvoeringsprijs.

BoursoLive / Liv’invest, Juni 2021

Particuliere beleggers, omarm duurzame financiering!

Particuliere beleggers, omarm duurzame financiering!

Hoe kunt u "ethische" en "duurzame" factoren in uw beleggingsstrategieën integreren? (in FR)

In samenwerking met BNP Paribas, Easy Bourse, F2IC, Finance for Tomorrow en V.E (Vigeo Eiris)

 

Structures products handelsmaatregelen
Handel tijdens een Bid-Only situatie

Handel tijdens een Bid-Only situatie

Bid-Only is een handelsstatus die aangeeft dat de liquiditeitsverschaffer (meestal de Turbo-uitgever) alleen biedprijzen (kooporders) afgeeft. De liquiditeitsverschaffer koopt dan alleen instrumenten terug die eerder al aan beleggers zijn verkocht, maar verkoopt geen instrumenten.

Turbo's verhandelen in Nederland

Turbo's verhandelen in Nederland

De Nederlandse toezichthouder AFM heeft maatregelen aangekondigd voor het verhandelen en noteren van Turbo's. Deze maatregelen zijn bedoeld om beleggers in Nederland te beschermen door te voorkomen dat professionele marktpartijen, zoals Turbo-uitgevers en liquiditeitsverschaffers, instrumenten met een hefboom hoger dan door de AFM vastgestelde limieten (dezelfde limieten die momenteel gelden voor handel in CFD’s) aanbieden aan particuliere beleggers.

Duurzaam beleggen moet voor iedereen toegankelijk zijn
ESG Indices

Nationale ESG Indices

Om de groeiende vraag naar beleggingsproducten met ESG-doelstellingen te blijven ondersteunen bieden wij nu ESG versies van onze vooraanstaande nationale indices: CAC 40 ESG, MIB ESG, AEX ESG and OBX ESG.

ESG 80 Index Future

ESG Derivaten

Futures en opties op de Euronext® Eurozone ESG Large 80 index, powered by V.E.

Effectieve hedging instrumenten waarmee beleggers kunnen investeren in de duurzame economie van de eurozone.

ESG | Our Environment

Stimuleren van duurzame groei

Euronext verbindt lokale economieën met mondiale markten, versnelt innovatie en groei, voor de overgang naar een duurzamere economie.

Key Information Document (KID)

Key Information Document (KID)

Een KID stelt particuliere beleggers in staat de belangrijkste kenmerken, risico's, opbrengsten en kosten van verschillende beleggingsproducten te vergelijken. 

Euronext biedt KID's aan voor zes productcategorieën: aandelen-derivaten, rente-derivaten, ETF-opties, index-derivaten, valuta-derivaten, en goederentermijncontracten (commodities). Onze KID's worden aan onze beursmakelaars (brokers) verstrekt, maar zijn ook beschikbaar op de koerspagina's van deze site.

Key Information Document (KID)
Research
  • VBBO Trading - De beste oplossing voor het uitvoeren van orders voor kleine beleggers of voor market makers?  (Onderzoeksdocument (EN))
  • BoB versus Apex - Voor niets gaat de zon op - handelen op Apex duurder dan op Best of Book  (Onderzoeksdocument (EN))

Meer Euronext Quantative Research

Blijf op de hoogte!

Nieuws

Weet wat er gebeurt in de ondernemingen waarin u belegt. Ontvang meldingen wanneer de door u geselecteerde ondernemingen een persbericht publiceren op onze site. U kunt een onmiddellijke melding ontvangen na publicatie of een samenvatting op het einde van de dag van alle relevante persberichten.

Watchlist

Volg al uw cash market beleggingsproducten in één overzicht. Een gemakkelijke manier om te volgen hoe uw beleggingen het doen. Maak meerdere watchlists om uw pensioen-, hypotheek- of beleggingsportefeuilles op de voet te volgen.

Quote Alerts

Stel Quote Alerts in en ontvang elke dag op een vooraf ingesteld tijdstip een melding, wanneer de koers of het volume een bepaalde waarde bereikt, of in geval van een % verandering (dagkoers, vs index of ten opzichte van 3 maands gemiddelde) van de markt. Beschikbaar voor aandelen, obligaties, ETF's en warrants

Register now

Registreer nu, en ontvang informatie van Euronext!

Uw gegevens

Vul onderstaande gegevens in om u te registreren:
enxgdpr_fs
Privacy Statement.